Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

Festivalul Luminii sau #mesajdelahunedoara

 

Cea mai promiţătoare sâmbătă a anului, este sâmbăta Festivalului Luminii.

Nu mai e nimeni în ţară care să nu fi auzit de Festivalul Luminii, pe care cercetaşii îl organizează în toate oraşele ţării, dar aici, la Hunedoara are o putere specială.

Are super-puteri. De ce? Pentru că o mână de copii, într-un oraş mic, fac un eveniment mare, frumos şi cu un mesaj puternic. Asta, după cum lesne se înţelege, cere super puteri.

Ce puteţi face în cea mai promiţătoare sâmbătă a anului, 20 mai?

Se începe cu un mic dejun leneş. Sunt vreo câteva locaţii – restaurante micuţe, cochete, care vor fi fericite să vă servească un mic dejun ardelenesc în toată regula.

Se continuă cu o vizită la grădina zoologică, musai dacă aveţi copii; o plimbare prin pădurea Chizid, rezervaţie naturală de tip botanic, sau în parcul dentrologic, ori de ce nu Arsenal Park. Putem opta pentru o plimbare cu barca pe lac, căci după prognoză, baie e prematur să sperăm, dar dacă ţineţi neapărat sunt multe variante şi pentru înnotat.

Neapărat să vă opriţi pentru o cafea La Librărie şi suveniruri, minunăţii vintage şi podoabe de la Belle Bijou.

Mă gândeam la un prânz sănătos, aşa ca de vacanţă, pe terasa restaurantului de la Motel Cinciş, ca să fim în trend şi să avem prânz “with a view” şi putem continua ziua cu plăcere.

Ne putem bucura de muzee şi de un film la mall sau un teatru, ori sigur, putem continua periplul.

Lista clădirilor de patrimoniu şi cu încărcătură istorică şi a obiectivelor turistice o găsiţi pe site, inclusiv cu distanţele pâna la ele, dar trebuie să ţineti cont că ora 18,00 trebuie să vă găsească la Castelul Corvinilor.

Cina e practic rezervată la Restaurantul Rustic, care are tradiţie în servirea drumeţilor şi pelerinilor cum o făceam pe vremuri hangii cu dichis. Vă recomand să optaţi pentru un meniu tradiţional, vine încărcat de istorie.

Castelul e la o aruncătură de băţ, deci dacă bate ora 18, aici sunteţi.

Poate până când cercetaşii aşează gulguţele, vă delectaţi cu atelierele festivalului în aşteptarea marelui moment reprezentat de aprinderea luminilor. O să vă puteţi bucura de momente unice şi veţi dori să reveniţi. Cercetaşii sunt capabili să atragă orice suflet, iar dacă mai rămâne unul în afara câmpului lor magnetic, garantat  chitările în foşnetul nopţii îl vor aduce pe orbită.

“Noaptea Muzeelor” vă oferă multe alte variante de continuare a serii că nu veţi ştii când vine dimineaţa.

 

Să auzim de vacanţe fără cusur 

Multumiri speciale cercetasului Vlad Muresan pt acest video!!!