Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

Un Pranz Prietenesc

 

Sunt dintre cei care caută frumosul în tot şi toate. Cred că e o înclinaţie naturală, dar mai e şi indusă – zic eu, de chestiunile de peste zi care te obosesc, te încarcă şi îţi consumă energia.

Dupa o perioada energofagă, cea mai buna terapie e să ieşi într-un loc frumos cu cineva drag, şi să petreci câteva ore frumoase.

Am sunat-o pe “BAE” (nt best above everything) a mea :

- Unde eşti?

- În oraş

- Vreau să te invit la masă.

- Aleg eu un loc frumos. Ştiu ce îţi place.

Nu cred că am nicio vină că prefer locuri luminoase, decor prietenesc, personal politicos şi mâncarea cu gust în farfurii asortate, ori băuturile din paharul potrivit.

Când am intrat pe terasa restaurantului eram prinse de conversaţie şi ne-a luat prin suprindere colţul cu bucătărie în aer liber. Plăcută surpriză!

 Îmi place ideea de a se vedea ce face bucătarul, şi îmi place să urmăresc mişcările unuia care ştie ce face cu tigaia.

Dincolo de pitorescul situaţiei în micuţul nostru orăşel, care sunt încântată să văd că prinde culori cosmopolite, era o imagine interesantă ce îţi stârnea interesul. Aerul competent al bucătarului cu alura franţuzească şi multitudinea de ustensile ca şi lejeritatea şi precizia cu care le mânuia îţi făcea foame şi dacă mâncaseşi deja.

Noi ne-am dus la masă, deci clar ne-a făcut poftă.

Se pregătea în aer liber mâncare chinezească. Contrar aparenţelor care arată că chinese food e mai mult către fast food, mâncarea chinezească poate fi chiar sofisticată. Ca în oricare altă bucătarie, totul stă în proporţii şi cantităţi.

În plus orice fel chinezesc este mai onest, daca nu neapărat mai  arătos, ca unul franţuzesc – de exemplu, căci dacă francezii fac o artă din a îţi furniza gust bun până aproape de saturaţie lăsând dorinţa de a mai cere ceva ce poate nu reuşeşti să termini, dar aşa ai comandat două feluri, cea chinezească sigur nu lasă pe nimeni nesătul.

Revenind la prânzul meu prietenesc, şi-a indeplinit obiectivul reunind caracteristicile de care ai nevoie să te reumpli de frumos şi energie: ambianţa plăcută, loc stilat, mâncare bună, servire ireproşabilă, soare, dichis şi un dulceeeeeeeeeeeeeeee.

Vă recomand cu toată căldura înmagazinată cu această ocazieJ îngheţată prăjită. Ananasul şi ghimbirul din ea ridică în slăvi papile gustative.

Deja sunt multe localuri şi în Hunedoara,  şi devine interesant să alegi. Interesant şi încurajator.  Avem tot mai puţin timp liber şi sigur vrem să fim siguri că îl petrecem bine, asa ca va stam la dispozitii cu recomandari hunedorene.