Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

 

Unde mâncăm în Hunedoara?...

 

Știm cǎ faimosul prezentator Moise Guran a spus într-o emisiune cǎ e frumos la Hunedoara, dar nu ai ce face, unde mȃnca etc…..

Vrem sǎ îl contrazicem, ca unii care am stat și la București, și la Severin, și la Craiova, și la Paris, și la Costinești, și la Londra, și la …. ţarǎ.

Unde sǎ mănânci în Hunedoara” e o chestiune de gusturi.

Dacǎ preferi genul fast food, nu este Mac Donald (slavǎ Domnului!), dar este o lungǎ listǎ de restaurante de gen, cel mai celebru și mai apreciat este “Hamburgerul de la semafoare”. Da, știm sunt multe semafoare, dar sunǎ așa bine cǎ nu puteam sǎ nu îl amintim.

Pizza buna se găsește în cel puțin patru locații, în unele poți asculta muzicǎ live chiar.

Zona de mâncare sănătoasă e bine reprezentata, cǎci existǎ o linie de Fresh to go și fel și fel de brutǎrii care vând plăcinte tradiționale și după rețete consacrate.

Dacǎ vrei sǎ mănânci ca un turist civilizat, la masǎ și pe faţǎ de masǎ, paleta de opțiuni este largǎ și variatǎ, cum este și dimensiunea porțiilor.

Când vǎ decideți, puteți gusta o delicioasǎ raţǎ pe pat de varzǎ roșie, sau nu mai puțin faimosul ciolan cu fasole și ceapǎ roșie, stropite după caz, cu vin din belșug. Dacǎ nu vǎ reţine pancreasul, sunt restaurante în care pâinea (cea mai buna pâine pe vatra din emisfera sudicǎ) cu unturǎ se servește din partea casei pȃnǎ vine mâncarea, și altele în care vǎîndulciți cu gogoși cȃt așteptați.

Cafenelele sunt pe model francez, nu foarte mari și destul de înghesuite, dar dacă nu se mai fumează în spaţii închise, nu mai e o problema. Cafeaua e bunǎ și foarte bunǎ, pȃnǎ la de aur… aceasta fiind însǎ doar un moft de vacanţǎ.

Ceea ce nu veți găsi în oraș sunt cluburi și discoteci, dar oferta e variatǎ și celebrǎ la distanţǎ micǎ de oraș.