Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

De ce să vizitezi Hunedoara?

Pentru că există!

Varianta Urbană

 

Fie că ești pasionat de istorie, geografie, gastronomie sau religie, Hunedoara e locul perfect pentru ați petrece timpul liber.

În rândurile de mai jos iți vom prezenta frumusețea acestui oraș și a împrejurimilor sale, așteptând să ne povestești despre drumeția ta în Hunedoara.

În Hunedoara poți vizita Castelul Corvinilor sau Huniazilor, care  reprezintă cu siguranță una dintre cele mai importante bijuterii pe care istoria a lăsat-o în lada de zestre a țării noastre. Acesta este unul dintre cele mai apreciate castele din Europa, iar culoarele îi sunt străbătute de mii de turiști anual, trebuie să fii și tu unul dintre ei :).

Tarifele pentru a vizita Castelul Corvinilor sunt:

Adulți – 20 Lei (ianuarie, februarie, noiembrie, decembrie),

            - 25 lei (martie, aprilie, septembrie, octombrie),

           - 30 Lei (mai, iunie, iulie, august)

Elevi* – 5 Lei (pe baza  carnetului vizat pe anul in curs)

Student* – 5 Lei (pe baza legitimației de transport vizat pe anul în curs)

Pensionari – 10 Lei (pe baza de cupon de pensie)

De la Castel poți porni spre Cetatea romanică a Devei, aceasta  este o cetate aflată pe un deal vulcanic de pe     teritoriul orașului Deva. Ea datează din anul 1269 și este declarată monument istoric.

Accesul spre Cetatea Deva se poate realiza atât pe jos, pornind din parcul orașului        ( Parcul Cetății ) cât și cu ajutorul telecabinei ce pleacă din piața de la poalele cetății.

 

Preturi de acces
Bilet adult - dus/ȋntors 10 lei
Bilet adult - dus  6 lei
Bilet copii, elevi, studenţi, pensionari - dus/ȋntors 5 lei
Bilet copii, elevi, studenţi, pensionari - dus 3 lei
Bilet persoane cu handicap gratuit

De la Cetate drumeția ta poate continua spre Brad unde vei găsi colecția mineralogică, cunoscută sub denumirea de Muzeul Aurului, este unică în Europa. Muzeul Aurului din Brad a luat ființă în 1896 când un geolog neamț a strâns câteva piese găsite în minele din zonă. În cursul anilor la Muzeul aurului de la Brad s-a adunat cea mai mare colecție de piese din aur nativ din Europa. Remarcabile sunt exponatele cu aur nativ, originare din Munții Metaliferi.

Tarifele pentru a vizita Muzeul Aurului sunt următoarele:

 -15 lei pentru adulţi

 -10 lei pentru pensionari, studenţi şi elevi de peste 14 ani

 -5 lei pentru copii sub 14 ani.


Îti mai propunem să vizitezi și Cetatea Sarmizegetusa care se află situată în partea de vest a Ţării Haţegului, la aproximativ 8 km de “Porţile de Fier ale Transilvaniei”, de unde se face trecerea în Banat.

Tarifele pentru a vizita Cetatea Sarmizegetusa sunt urmatoarele: elevi, studenţi şi pensionari este 2 lei, iar pentru adulţi 5 lei.

Deasemenea  mai poți vizita și Cetatea de pe Dealul Gradistei este cea mai mare dintre fortificațiile dacice. Aflată pe vârful unei stânci, la 1.200 de metri înaltime, fortareata a fost centrul strategic al sistemului defensiv dac din Munții Oraștiei. Fortăreața, un patrulater alcătuit din blocuri masive de piatră (murus dacicus), a fost construită pe cinci terase, pe o suprafață de aproximativ 30.000 m². Sarmizegetusa conținea deasemenea o zonă sacră. Printre cele mai importante și marisanctuare circulare dacice se află și Calendarul Circular.

Tarifile pentru a vizita Cetatea de pe Dealul Gradistei sunt urmatoarele:

adulţi 10 lei iar pentru elevi, studenţi şi pensionari este 5 lei

Cu speranța că informațiile noastre te vor ajuta, îți dorim “drumeție” plăcută!

Te invităm să dai like proiectului nostru  “ De ce sa vizitezi Hunedoara” pe pagina noastră de facebook și pe site