Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

DE CE SA VIZITEZI HUNEDOARA

PENTRU CA EXISTA!

Ţara Haţegului

 

Județul Hunedoara este situat în partea central-vesticǎ a României și este traversat de paralela de 46° latitudine nordica și de meridianul de 23° longitudine estica. Se învecinează cu județele : Gorj la sud; Caras Severin și Timiș la vest; Arad la nord-vest; Alba la nord-est; și cu Vâlcea la sud-est.

Aventura propusa de noi  începe cu vizitarea Castelului Corvinilor care se știe ca te transpune într-o alta lume încă de la poarta. Aici vei afla numeroase legende iar cea care iti place cel mai mult, speram sa ne spui și noua :).

De aici aventura continua prin vizitarea celor mai frumoase locuri pe care doar ȋn Ţara Haţegului le gǎsești.

Rezervația de zimbri, este printre putinele locuri din Europa unde traieste zimbrul (bison bonasus). Aceasta specie care a dominat padurile de foioase din Europa medievala este aproape disparuta. (Detalii in curand)

 

 

 

 

Biserica de piatră din Sântamaria Orlea

Familia Cândea au ridicat o biserică de piatră brută, în stil romano-gotic, una dintre cele mai vechi biserici din România. Merita sa o vizitezi! (Detalii in curand)

 

 

 

 


Parcul Național Retezat

Munții Retezat, cu cele 20 de creste ale sale care depășesc 2000 metri înălțime (cel mai înalt, vârful Peleaga – 2509 m), cu lacurile glaciare, cu relieful impunător și peisajele unice, constituie una dintre cele mai frumoase zone montane ale României. Parcul Național, înființat în anul 1935 la inițiativa profesorului Alexandru Borza, are statut de arie naturală protejată, având o suprafață totală de circa 54.000 hectare. Iubitorii de natură vor descoperi paradisul în această zonă unică în care sunt peste o mie de specii de plante (unele foarte rare) și o mulțime de animale sălbatice – capre negre, râși, mistreți, iepuri, lupi, urși, cerbi, căprioare, pisici sălbatice etc. Amatorii de trasee montane pot urca până la cel mai întins lac alpin din România – Lacul Bucura, aflat la înălțimea de 2041 m dar pot ajunge și la multe dintre celelalte 80 de lacuri (58 permanente) și tăuri alpine. (Detalii in curand)

 

 

Biserica De Colț esteun schit cu obște de călugări, având ca element reprezentativ excepțional turnul fortificat de piatră construit chiar deasupra altarului.(Detalii in curand)

 

 

 

 

Mânăstirea Prislop a fost ctitorită de Nicodim de la Tismana (Sfântul Nicodim), între anii 1399-1405. (Detalii in curand)

 

 

 

 

Castelul Kendeffy a fost construit în stil baroc dar contele Arpad Kendeffy, acesta este unul din cele mai frumoase obiective turistice ale Hațegului.

( http://castelulcorvinilorhd.ro/turistinhunedoara/consilierdecalatorie/de-la-castel-spre/kendeffy )

 

 

 

Biserica Sfântul Nicolae Din Densuș   este cel mai vechi edificiu religios românesc în care se țin slujbe. (Detalii in curand)

 

 

 

 

Sarmizegetusa Ulpia Traiana a fost capitala Daciei romane, fiind fondată de Terentius Scaurianus, primul guvernator al regiunii, între anii 108-110, cel care a dat orașului, practic, același nume cu cel al capitalei dacice (Sarmizegetusa Regia), aflate la cca 40 km distanță spre est, în munții Orăștiei. Ulpia Traiana se întindea pe o suprafață de 40 ha și a devenit, în timp, principalul centru economic, politic, administrativ, militar și religios al provinciei romane Dacia.

( http://castelulcorvinilorhd.ro/turistinhunedoara/consilierdecalatorie/de-la-castel-spre/sarmis )

 

 

Cu speranța că informațiile noastre te vor ajuta, îți dorim “drumeție” plăcută!

Te invităm să dai like proiectului nostru  “ De ce sa vizitezi Hunedoara” pe pagina noastră de facebook si pe site