Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

 

 

De ce să vizitezi Hunedoara?

Pentru că există!

 

 

Fie că ești pasionat de istorie, geografie,  gastronimie sau religie, Hunedoara e locul perfect pentru ați petrece timpul liber.

În rândurile de mai jos iți vom prezenta frumusețea acestui oraș, asteptând să ne povestești despre drumeția ta în Hunedoara.

 

Drumetii spirituale.

 

Va propunem sa incepeti cu Capela de la Castelului Corvinilor, aici veti afla legenda balustradei corpului capelei.

Iar pentru ca legenda, istoria  si spiritualitatea in judetul nostru se impletesc armonios, dupa aflarea legendei te invitam sa vizitezi numeroasele locuri de cult din judetul   Hunedoara.

 

De la Castelul Corvinilor spre...

 

Manastirea Prislop este situată într-una din regiunile cele mai pitoreşti din ţara noastră. De la Haţeg – spre miazăzi – se deschide minunata depresiune a Haţegului sau „Ţara Haţegului” leagănul poporului român, care se întinde pâna la poalele Munţilor Retezat.

Faimoasa pentru ca o inobileaza mormantului parintelui Arsenie, fiind vizitata zilnic de sute de autocare de crestini.

In ultimii ani trebuie sa stiti ca urcatul pana la manastire e imposibil cu masina, iar parcarea e repede umpluta, asa ca inarmati –va cu rabdare si faceti pe jos drumul pana la portita.

Mormantul are zilnic cozi disciplinate de credinciosi dornici sa ii simta minunea, si sa ii aduca ofranda un buchet sau un ghiveci de flori. Puteti cumpara flori din oras(recomandabil) sau din chioscurile amenajate pana la manastire pe traseu.

 

 Schitul Baita

Schitul Baita a lua fiinta in anul 2003. Schitul Baita din judetul Hunedoara are o biserica cu planul de cruce greaca, pridvor deschis si turn deasupra pronaosului.

 

 

 

 

Schitul Colt reprezinta ctitoria familiei Candea din secolul al XIV-lea. Biserica Schitului Colt a fost construita din piatra bruta, fiind compusa dintr-o nava dreptunghiulara si un altar rectangular. Deasupra altarului se gaseste un turn fortificat. De-a lungul timpului ajungand intr-o stare deplorabila, Schitul Colt a fost reinfiintat in 1994.

 

 

Manastirea Crisan-Vaca a fost reinfiintata in 1992 in apropierea vechii manastiri din satul Vaca (azi Crisani). Asezamantul monahal cuprinde: biserica cu hramul Nasterea Maicii Domnului, un corp de chilii, trapeza, paraclisul de iarna cu hramul Izvorul Tamaduirii, si altarul de vara, cu hramul Duminica Sfintilor Romani.

 

 

 

 Schitul Vulcan a primit aprobarea infiintarii in anul 1992. Biserica Schitului Vulcan a fost ridicata in anul 1998, iar corpul de chilii a fost construit in perioada 2000-2003.

 

 

 

Biserica de piatra a Schitului Ghelari, atestata documentar in sec. al XVIII-lea, a fost ctitorita de catre Berivoi Gheorghe. In sec. al XlX-lea, bisericii initiale i-au fost adaugate pronaosul si turla. Schitul Ghelari a fost intemeiat in anul 1991 si a functionat pana in 1993. Incepand cu anul 1997 a fost reactivat.

 

 

Cu speranța că informațiile noastre te vor ajuta, îți dorim “drumeție” plăcută!

Te invităm să dai like proiectului nostru  “ De ce sa vizitezi Hunedoara” pe pagina noastră de facebook și pe site-ul castelulcorvinilorhd.ro