Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

Festivalul Virslilor

 

Inceputurile acestui festival se pierd in negura timpurilor, intr-un indepartat  25 mai 2012. :)

 O mana de tineri de toate vârstele, şi mai clasici si foarte moderni, au lepădat jeans-ii ca să îmbrace veşmintele medievale şi armurile, pentru a da viaţă domniţelor şi oştenilor ce au promova într-un spot TV Festivalul Virşlilor – medieval şi gastronomic la Castelul Corvinilor.

Cea de a II editie  a unit  Castelul Corvinilor din Hunedoara cu centrul vechi al  oraşul Deva şi a adus la un loc producători de virşli din cele două zone reprezentive ale judeţului: Sălaşu de Sus şi Brad, dar şi invitaţi speciali din alte  zone ale ţării. De asemenea, pe scena special amenajată în Piaţa Unirii au  fost susţinute  spectacole  cu artişti şi trupe locale, dar şi invitaţi speciali.

 In  perioada 6-9 iunie 2014  la a III-a editie a Festivalul Virslilor cea mai populara activitate a fost tra sul cu arcul. Trasul cu arcul si mancat de virsli.

In a IV- a ediţie  a Festivalului Virslilor a fost  pentru prima datǎ cand  acest eveniment a avut  douǎ date. Festivalul Virșlilor Deva care s-a desfǎșurat ȋn perioada  5-7 iunie 2015 la Deva, ȋn timp ce ediţia de la Hunedoara a avut loc ȋn perioada 28-30 august.

Festivalul Virslilor editia V din 2016 a avut loc la Deva la sfarsitul lunii iulie. In toate cele trei zile ale Festivalului Virslilor voia buna a rasunat de la Deva pana la Hunedoara imbiind hunedorenii sa se alature devenilor la acest festival.

Cu siguranta cu totii stiti deja de acest festival al virslilor care ne indeamna pe toti la buna dispozitie si prietenie.

 Iata-ne acum in 2017 la fel de dornici si de entuziasmati sa va  reintalnim la festivalul virslilor devenit traditie in judetul Hunedoara.

Cu mic cu mare sunteti invitati in perioada 28-30.07.2017 la Deva in Piata Cetatii. La fel ca in fiecare an, festivalul se va desfasura in decursul a 3 zile, astfel incat daca vineri esti la servici poti sa vii sambata, iar daca sambata ai un alt program, duminica sigur  te vei alatura noua.

Muzica va fi pentru toate gusturile, iar gustul care ne va uni este cel al vislilor, adusi de producatori locali, preparati in toate felurile, vor fi deliciul acestui festival.

Daca in alte editii ale acestui festival am avut foc de artificii, de data aceasta vom avea si lasere...