Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

 Festivalul Virslilor Editia a-IV-a Hunedoara

 

 

Anul acesta Festivalul Virslilor s-a desfasurat in cadrul “Carnavalului Medieval”  ocazie cu care atmosfera medievală a cuprins Hunedoara,  la Castelul Corvinilor în perioada 28 - 30 august 2015, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului virslilor  de la Hunedoara.

Au fost trei zile în care tradiţiile şi legendele locului, arta şi gastronomia secolului al XV-lea au însufleţi Castelul Corvinilor. Animarea curții castelului a fost  realizată cu succes de cavalerii și domnițele din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara. Turiștii s-au  bucura pe tot parcursul evenimentului de atelierele meşteşugăreşti de pielărie, ţesătură, prelucrarea lemnului, pictură pe sticlă, ceramică sau de atelierele de dansuri, jocuri medievale și costume medievale.

În fiecare zi din cele 3 dedicate evenimentului, începând cu ora 10:30 s-au  găti preparate din bucătăria medievală, turiștii având șansa să guste mâncărurile pregătite cu fast.

In data de 29.08.2015 a avut loc un  spectacolul extraordinar pus in scena cu ajutorul Asociatiei pentru reconstituirea istoriei"Io, Mihai Voievod si tara" a ridicat in picioare spectatorii, iar actorii s-au bucurat de aplauzele acestora.

Festivalul Virşilor a fost  promovat online  atat pe portalul proiectului “Castelul Corvinilor -ieri si azi- leaganul unei comunitati”cat si pe  site-ul Primariei Hunedoara si a Muzeului Castelul Corvinilor, prin publicarea unor materiale dedicate  Carnavalului care au  inclus informaţii, imagini,  precum şi prin organizarea unui concurs de fotografie.

Promovarea online s-a  realizat şi în cadrul reţeleli sociale accesate prin proiect   https://www.facebook.com/CastelulCorvinilorHD .

In cadru concursului de fotografie organizat pe pagina de facebook “Castelul corvinilor - Ieri si Azi”  participantii au distribuit fotografii cu Castelul Corvinilor si produsul gastronomic, virsli.

În data de 30 august 2015 au fost desemnați 2 câștigători.
 - un câștigător pe baza pozei care a adunat cele mai multe like-uri pânâ la data de 29.08.2015 ora 22:00.
 - un câștigător desemnat în urma organizării unei tombole în data de 30.08.2015 ora 10:30.

Fotografiile castigatoare se regasesc in link-urile de mai jos:

https://www.facebook.com/CastelulCorvinilorHD, si anume fotografia 10 - pe baza like-urilor si fotografia  12 - în urma extragerii.